Σημαντικές ερωτήσεις για την εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά

Σημαντικές ερωτήσεις για την εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά

Πόσες φορές γίνονται τα μαθήματα και από πόση ώρα;

Τα μαθήματα κολύμβησης στις ακαδημίες Pre-Junior για ηλικίες 2,5-5 ετών γίνονται 1 φορά την εβδομάδα με διάρκεια μαθήματος 30 λεπτά. Για τις ακαδημίες Junior για ηλικίες 5-8 ετών γίνονται 1-2 φορές την εβδομάδα με διάρκεια μαθήματος 40 λεπτά.

Η κολύμβηση ενδείκνυται για όλες τις εποχές του χρόνου;

Ναι! Η κολύμβηση ενδείκνυται για όλες τις εποχές του χρόνου. Ειδικά όταν οι εγκαταστάσεις το επιτρέπουν, είναι απαραίτητο τα παιδιά να κολυμπούν, κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ώστε στην έξαρση των ιώσεων, να έχουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Τι εξοπλισμό χρειάζεται;

Δείτε εδώ τι εξοπλισμό χρειάζεται!

Τι μαθαίνουν τα παιδιά σε κάθε τμήμα;

Στις ακαδημίες κολύμβησης έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για προσχολική και μετέπειτα ηλικία που βασίζεται στο παιχνίδι. Υπάρχει συγκεκριμένη μεθοδολογία με επίτευξη τεχνικής, πειθαρχίας και εκμάθησης, όμως το παιδί νιώθει ότι παίζει, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να αγαπήσει το νερό. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, όλα γίνονται αυτόματα.

Τα παιδιά μαθαίνουν να κολυμπούν όλα τα στυλ κολύμβησης (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα)

Πόση ώρα πριν το κολύμπι μπορεί το παιδί να φάει;

3 ώρες πριν ξεκινήσει την άσκηση, είτε αυτή είναι εντός νερού είτε εκτός νερού.

Μπορεί το παιδί μου παρόλο που είναι αρχάριο να μπει στις ακαδημίες κολύμβησης της ομάδας κολύμβησης Ιχθύς;

Ναι, μπορεί. Θα ξεκινήσει στην αρχή σε τμήμα με άλλα παιδιά που θα είναι επίσης αρχάρια και στην ηλικία του στο Κολυμβητήριο Ιχθύς Καλαμαριά, έτσι ώστε να συμμετέχει στη συνέχεια στα τμήματα της προαγωνιστικής κατηγορίας.

Οι προδιαγραφές είναι να αγαπάει το νερό και να θέλει. Ακόμη κι αν υπάρχουν όμως ενδοιασμοί από το παιδί, εμείς έχουμε τις μεθόδους και τον τρόπο, να βοηθήσουμε το παιδί να ξεπεράσει το όποιο φόβο του.

Η συχνότητα και η διάρκεια αρκούν για την ηλικία του παιδιού μου;

Τόσο η διάρκεια, όσο και η συχνότητα – σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία της πισίνας – είναι ιδανικά για τη συγκεκριμένη ηλικία των παιδιών που έρχονται στην πισίνα μας στην Καλαμαριά. Με αυτή τη συχνότητα, τα παιδιά απολαμβάνουν, στην κατάλληλη ηλικία τα οφέλη μιας προπόνησης, την οποία έχουν διαλέξει κι άρα δείχνουν συνέπεια και υπευθυνότητα γι’ αυτήν. Έτσι, καταφέρνουν να εξελίξουν και να επιτύχουν τη σωστή τεχνική στην κατάλληλη ηλικία, όταν δηλαδή τα παιδιά έχουν “μπει” στο γνωστικό αντικείμενο.