Οφέλη Aqua Functional

Οφέλη Aqua Functional

Το Aqua Functional μας προσφέρει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να αποφεύγουμε τους τραυματισμούς (η λειτουργική γυμναστική έχει τις ρίζες της στην αποκατάσταση). Προσπαθεί λοιπόν, να προσαρμόσει ή να αναπτύξει ασκήσεις που μας επιτρέπουν να εκτελούμε τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής ευκολότερα και χωρίς τραυματισμούς.

Μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος, να αυξήσει την μυϊκή και ενδομυϊκή συναρμογή, με αποτέλεσμα να προετοιμάσει καλύτερα το σώμα ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί, να τονώσει την ικανότητα σας να εκτελέσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες και, συνεπώς, την ποιότητα ζωή σας.

Ακόμη, έχει παρατηρηθεί ότι τα οφέλη της άσκησης, όταν αυτή γίνεται μέσα στο ζεστό νερό, είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ ότι έξω από το νερό  και μάλιστα τόσο, ώστε να προλαμβάνουν την αρτηριακή πίεση. Η πισίνα της Αρωγής είναι στους 32 βαθμούς Κελσίου και το νερό σε αυτή τη θερμοκρασία ενισχύει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κι έτσι βελτιώνεται η ροή του αίματος. Άρα το σώμα μας “δεν πιάνεται” την επόμενη μέρα!!!

Με το Aqua Functional βελτιώνεται η ελαστικότητα των αρθρώσεων και αυξάνεται η μυική ισχύς και αντοχή, ενώ μειώνεται ο μυικός σπασμός και το αίσθημα του πόνου. Επίσης αυξάνεται ο μεταβολικός ρυθμός, δηλαδή το ποσοστό του αίματος που επιστρέφει στην καρδιά και την πνευμονική λειτουργία.

Δείτε περισσότερα για το τι είναι το aqua functional