Οφέλη Aqua Aerobic

Οφέλη Aqua Aerobic

Τα οφέλη της άσκησης στο νερό

Το νερό, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, της υδροστατικής πίεσης και της άνωσης, προσφέρει τη δυνατότητα στον ίδιο τον αθλούμενο, ανάλογα με την ένταση που ο ίδιος μπορεί και εφαρμόζει στην κίνηση, να φέρει το πρόγραμμα στα μέτρα του.

Μερικά από τα οφέλη της υδρογυμναστικής είναι:

  • Η άνωση του νερού κάνει την άσκηση εφικτή σε όλους, περιορίζοντας τους τραυματισμούς. Επίσης βοηθάει και στην καλύτερη φλεβική επαναφορά και στη λεμφική λειτουργία.
  • Η πυκνότητα του νερού είναι μεγαλύτερη του ατμοσφαιρικού αέρα. Το σώμα δέχεται πίεση τρισδιάστατα (υδροστατική πίεση) και ταυτόχρονα όσο πιο βαθιά γίνονται οι κινήσεις, τόσο εντονότερα αθλούμαστε και δημιουργείται άνωση στο σώμα. Έτσι επιτυγχάνουμε πολύπλευρη εκγύμναση των μυών με τρόπο μοναδικό καθώς και οφέλη στο κυκλοφορικό μας σύστημα.
  • Η καρδιά στο νερό λειτουργεί με 10 – 13 παλμούς λιγότερους ανά λεπτό στην εκτέλεση άσκησης με ίση ένταση. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στους καρδιοπαθείς να συμμετέχουν σε μια μορφή άσκησης η οποία δε θα επιβαρύνει την καρδιά τους, όμως θα δυναμώσει το σώμα τους.
  • Η ευλυγισία στο νερό είναι αυξημένη, έτσι οι ασκήσεις γίνονται σε μεγαλύτερο εύρος κίνησης και οι μυς γυμνάζονται σε διάφορες γωνίες που με άλλον τρόπο είναι δύσκολο.
  • Το νερό δεν επιτρέπει στη θερμοκρασία του σώματος να ανέβει πολύ, γίνεται καλύτερη αποβολή της θερμότητας. Η άσκηση λοιπόν μέσα στο νερό είναι πιο ευχάριστη και για τα άτομα που έχουν μειωμένη ικανότητα θερμορύθμισης, όπως οι παχύσαρκοι.
  • Στο τέλος του μαθήματος, η αίσθηση χαλάρωσης για το μυαλό και το σώμα είναι εγγυημένη!