Baby Swimming Θεσσαλονίκη υποβρύχια φωτογράφιση Ιχθείς Aqua Club - Baby Swimming Thessaloniki - Baby Swimming Θεσσαλονίκη υποβρύχια φωτογράφιση Ιχθείς Aqua Club - Baby Swimming Thessaloniki - Videos για βρεφική κολύμβηση - η βρεφική κολύμβηση στη Θεσσαλονίκη - Τα βρέφη εξοικειώνονται αμέσως με το baby swimming

Ευχαριστούμε πολύ το infokids.gr που μας στηρίζει!

stelios5

Ποιοτικό χρόνο περνούν οικογένειες στη Θεσσαλονίκη, χάρη στο πρόγραμμα εκμάθησης και ανάπτυξης ικανοτήτων στο νερό, που επινόησαν οι «Ιχθείς» με τη μορφή παιχνιδιού, για βρέφη ηλικίας από 40 ημερών και για νήπια έως 5 ετών με τη συνοδεία γονέων η κηδεμόνων.

 Τα βρέφη εξοικειώνονται αμέσως με το baby swimming

«Η ιδέα δεν είναι πολύ περίεργη, αν σκεφτεί κανείς ότι τα βρέφη είναι εξοικειωμένα, καθώς το κολύμπι στο ζεστό νερό μοιάζει με την κατάσταση που βιώνει το έμβρυο κατά τη διάρκεια της κύησης» ανέφερε ο κ. Νικόλας Χατζηγιακουμής υπεύθυνος του προγράμματος στους «Ιχθείς-baby swimming» και ένας από τους ελάχιστους εκπαιδευτές βρεφικής κολύμβησης στην Ελλάδα

photo-958x638

Τα οφέλη της κολύμβησης για βρέφη και παιδιά είναι μοναδικά

Μωράκια από 4 μηνών που παρακολουθούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα κολύμβησης, παίρνουν μέρος σε μια ευχάριστη φυσική δραστηριότητα, περνούν ποιοτικό χρόνο με τους γονείς τους και μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι με τη κολύμβηση ενισχύεται η σωματική διάπλαση των παιδιών, η αναπνευστική τους ικανότητα, η καρδιακή λειτουργία, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η στάση και η θέση του σώματός τους. Ξεπερνούν τους φόβους τους, αποκτούν θάρρος κι αυτοπεποίθηση και γίνονται πιο αυτόνομα, αλλά και πιο κοινωνικά. Αναπτύσσουν άμυνες και ικανότητες για την απόλυτη ασφάλειά τους μέσα στο νερό, κοιμούνται πολύ καλύτερα, αλλά και περισσότερο μετά από ένα ολοκληρωμένο μάθημα κολύμβησης και αρρωσταίνουν λιγότερο.

Γενικά αυτό το πρόγραμμα της κολύμβησης από πρώιμη ηλικία αποτελεί έναν εποικοδομητικό χρόνο μεταξύ του γονέα και του παιδιού και θέτει γερά θεμέλια για μια ζωή κατά την οποία ο ενήλικας θα μπορεί να συμμετέχει, αλλά και να χαίρεται μεγάλη ποικιλία αθλημάτων, μέσα και έξω από το νερό.

 Συχνότητα και διάρκεια των μαθημάτων

Τα μαθήματα κολύμβησης γίνονται μια φορά την εβδομάδα από μισή ώρα, (βάσει επιστημονικής έρευνας παιδιάτρων), με την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών, ενώ τα παιδιά κάθε τμήματος ταιριάζουν ηλικιακά και κολυμβητικά.

 Μπορείτε να επισκεφτείτε τους «Ιχθείς»:

 1.Ξενοδοχείο Εγνατία Palace

Εγνατίας 61 και Μητροπολίτου Γενναδίου, Θεσσαλονίκη

Ένας υπέροχος χώρος, όπου λειτουργούν τετραμελή γκρουπ, σε μια θερμαινόμενη πισίνα όπου ο βασικός καθαρισμός γίνεται με βρώμιο.

2.Κλινική του Αγίου Λουκά στο Πανόραμα

Σε μια θερμαινόμενη πισίνα μεγάλων διαστάσεων και στις τέλειες προδιαγραφές για εξαμελή γκρουπ– και βασικό καθαρισμό το όζον και το χλώριο.

3. Ιχθεις Aqua Club Καλαμαριά

Το Ιχθείς Aqua Club Καλαμαριά διαθέτει μία πισίνα ηλιόλουστη και μεγάλη, στους 31 βαθμούς Κελσίου, με βασικό καθαρισμό το όζον και τις ακτίνες UV!

4. Ιχθείς Ακαδημίες Κολύμβησης Aqua Forum

Οι ακαδημίες κολύμβησης του Ιχθείς Aqua Club φιλοξενούνται σε έναν υπέροχο χώρο επί της οδού Ρ. Φεραίου 2 και Γρ. Λαμπράκη 6 στον Αγ. Ιωάννη Καλαμαριάς, το Aqua Forum. Η πισίνα είναι εσωτερική και θερμαινόμενη κατασκευασμένη με τις τελευταίες προδιαγραφές.

 Οι εγγραφές πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια όλου του έτους

Τηλ. 2313054671, 6955066413, 6989665757, 6980390316

info@babyswimthessaloniki.gr

– Ευχαριστούμε πολύ το infokids.gr  που μας στηρίζει!

 

Aqua yoga για εγκύους εύκολη γέννα

Απίστευτη εμπειρία… γέννησα εύκολα και γρήγορα…

Απίστευτη εμπειρία… γέννησα εύκολα και γρήγορα…

“21:30 το βράδυ aqua yoga για εγκύους? Είσαι τρελή που θα τραβιέμαι βραδιάτικα στο Πανόραμα…”
Αυτή ήταν η αντίδραση μου, όταν έμαθα για πρώτη φορά για την aqua yoga για εγκύους.
Έχοντας όμως μεγάλο πρόβλημα με το κυκλοφοριακό στα πόδια μου σε όλη την εγκυμοσύνη, σκέφτηκα ότι μπορεί και να με βοηθούσε. Έτσι πήγα στο πρώτο μάθημα. Όχι μόνο με βοήθησε, έγινα ο πιο μεγάλος fan του Νικόλα. Δεν ξανά έχασα ούτε ένα μάθημα. Και 12:00 τα μεσάνυχτα να έκανε το μάθημα , εγώ θα πήγαινα. Περίμενα την Τετάρτη κάθε βδομάδα πως και πως. Μέχρι την 41η βδομάδα συνέχισα κανονικά. Με βοήθησε να χαλαρώσω, να γυμναστώ και να συνειδητοποιήσω την αναπνοή μου και να την ελέγξω. Έχοντας την εμπειρία αυτήν, αποφασίσαμε να γεννήσουμε μέσα στο νερό. Απίστευτη εμπειρία.. γέννησα εύκολα και γρήγορα… Πιστεύω ότι ένας λόγος ήταν σίγουρα και το aqua yoga για εγκύους. Ήταν το πιο ωραίο δώρο που έκανα στον εαυτό μου στη εγκυμοσύνη και ένας λόγος για να ξανά μείνω έγκυος.
Σας ευχαριστώ πολύ για αυτήν την μοναδική εμπειρία!
Μαρία Αλεξιάδου
27/10/2013

Από μικρό τον ήθελα κολυμβητή!

Είχα μια γενική ενημέρωση για τη βρεφική κολύμβηση από γνωστούς μου στην Αθήνα και διάφορα περιοδικά. Όταν το αγοράκι μου έγινε 4 μηνών άρχισα διακαώς να ψάχνω πισίνες και χώρους κατάλληλους για την πρώτη του επαφή με το νερό. Δυστυχώς όμως, μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι η Θεσσαλονίκη υστερούσε κατά πολύ σε σχέση με την Αθήνα στον τομέα αυτό. Υπήρχαν μόνο 2 πισίνες κατάλληλες για baby swimming στη Θεσσαλονίκη, η μία δε ήταν εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης .Η δεύτερη και τελευταία μου επιλογή ήταν οι εγκαταστάσεις μιας μεγάλης ομάδας στην οποία και αναγκαστικά κατέληξα.

Ευτυχώς, όμως, μια ηλιόλουστη μέρα του Σεπτέμβρη του 2011, μία χαμογελαστή κοπέλα μου πρόσφερε ένα φυλλάδιο ρωτώντας με ευγενικά, « έχετε ακούσει για το baby swimming? ». Με ενημέρωσε για τους ΙΧΘΕΙΣ, μια νέα ομάδα με όραμα, οι εγκαταστάσεις της οποίας ήταν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Επίσης με ενημέρωσε ότι μπορώ να τους επισκεφτώ για να ενημερωθώ περαιτέρω, καθώς επίσης και να γνωρίσω από κοντά το χώρο τους. Εγώ ευθύς αμέσως επισκέφτηκα το χώρο με μεγάλη περιέργεια, κυρίως αφού μου γνωστοποίησαν ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης, στο ξενοδοχείο Εγνατία Palace!

H έκπληξή μου ήταν μεγάλη! Και μόνο το γεγονός ότι εισέρχεσαι σε ένα χώρο που σε υποδέχονται – από την είσοδο ακόμη – με ένα πλατύ χαμόγελο, σε γεμίζει ευεξία και χαρά για αυτό που ξεκινάς να κάνεις. Εισερχόμενη στις εγκαταστάσεις της πισίνας, εισέρχεσαι ταυτόχρονα σε ένα χώρο χαλάρωσης, αφού το μάθημα το συνοδεύει χαλαρωτική μουσική που ηρεμεί και γαληνεύει το παιδί, καθώς και τους άλλους τρεις συναθλούμενους του. Τα τμήματα είναι ολιγομελή, 4 άτομα, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους γονείς που συμμετέχουν στο μάθημα. Βρίσκεις μια αλλαξιέρα κι ένα κουτί αποθήκευσης πάντα διαθέσιμο και τους χώρους υγιεινής, ( ντουζιέρες, και αποδυτήρια ) πάντα καθαρούς. Όσο για τις ξεχασιάρες μητέρες, υπάρχουν πάντα σκουφάκια, παντόφλες και είδη πρώτης ανάγκης για την υγιεινή του παιδιού. Ο προπονητής μας, ο Νικόλας, είναι ένα άτομο έξυπνο, αγαπητό στους μικρούς μας μπόμπιρες και το πιο βασικό: άρτια εκππαιδευμένο και πάντα με νέες ιδέες, όρεξη και ζήλο για τη δουλειά του!

Για τα οφέλη της κολύμβησης φυσικά δεν ξέρω τι να πρωτοαναφέρω!!! Η αύξηση της κινητικότητάς των μικρών θησαυρών μας είναι το λιγότερο! Καλυτέρευσε η ποιότητα του ύπνου τους και ισχυροποιήθηκε το ανοσοποιητικό τους σύστημα με αποτέλεσμα να βλέπουμε λιγότερο την αγαπημένη μας παιδίατρο. Όλα αυτά ήταν ο κυριότερος λόγος για να στείλω – χωρίς δεύτερη σκέψη – και την μικρή μου πριγκίπισσα, από μόλις 5 μηνών στους ιΧθείς και να μοιραστώ αυτήν την εμπειρία μου μαζί σας!

Γιώργος και Ελένη.
6/3/13

Κολυμπάμε παίζοντας και παίζουμε κολυμπώντας!

Συνιστούμε το πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης γιατί ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού, αποτελεί ευκαιρία δημιουργικής επαφής γονέα – παιδιού, συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση και μαθαίνει στο παιδί να λειτουργεί μέσα σε μικρή ομάδα, υπακούοντας σε κανόνες.

Η μικρή μας έχει ξεκινήσει από 6 μηνών την κολύμβηση και πλέον τώρα, που είναι σχεδόν 2 ετών, έχει αποκτήσει άνεση και εξοικείωση με το νερό, πηγαίνει με όρεξη και λαχτάρα σε κάθε μάθημα και αυτό οφείλεται και στη μεθοδικότητα του προπονητή μας, του Νικόλα. Γι΄ αυτό κολυμπάμε παίζοντας και παίζουμε κολυμπώντας!!!

Οι γονείς της Κωνσταντίνας